Beëindiging Alimentatieverplichting binnen 12 Jaar volgens BANNING Cassatie: Personen- en Familierecht (art. 1:157 lid 4 BW)

expertise:

Cassatie

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

03 mei 2018

Inhoud: Volgens artikel 4:290 lid 1 van het Burgerlijk Wetboek, kan een rechter in één enkele beslissing bevelen dat zowel de kosteloze afwikkeling van erfenissen als de opheffing van de afwikkeling worden bevolen. Er ontstaat hier ook een kwestie van griffierecht, zoals vastgelegd in de Wet griffierechten in burgerlijke zaken. Dit loopt parallel met de kosteloze behandeling van faillissement en de opheffing van faillissement, zoals uiteengezet in de artikelen 16-18 van de Faillissementswet.

Uitspraak Referentie: ECLI:NL:HR:2018:681, uitgebracht op 4 mei 2018, onder nummer 18/00363. Voor de volledige uitspraak, [klik hier](https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:HR:2018:681&showbutton=true) (opent in een nieuw tabblad).

Deze content is relevant voor zoekopdrachten gerelateerd aan nalatenschap, griffierechten, faillissement, en gerelateerde juridische processen. Het helpt de lezers om te begrijpen hoe de Nederlandse wet deze kwesties behandelt, en om de volledige uitspraak van een relevante juridische zaak te bekijken. Het benut ook de kracht van SEO voor betere vindbaarheid bij gerelateerde zoekopdrachten. Deze informatie kan van belang zijn voor juridische professionals, individuen die met deze kwesties te maken hebben, en iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse wet.