BANNING hoofdsponsor Nationale snelpleitwedstrijden 2008

11 februari 2008

Op donderdag 21 februari 2008 zal de 16de editie van de Nationale Snelpleitwedstrijden plaatsvinden.

Op dit eendaagse evenement zullen verschillende teams van studenten uit het hele land het verbaal tegen elkaar opnemen. Het is niet noodzakelijk om al eerder gepleit te hebben of om in een pleitdispuut te zitten, elke student kan zich inschrijven. Het is een uitgelezen kans om je pleitvaardigheden te tonen en tevens is het een goede oefening voor het vak Oefenrechtbank.

Teams bestaande uit maximaal vijf studenten zullen in drie voorrondes de strijd met elkaar aangaan om een plaats in de halve finale te veroveren. Dit, door binnen een half uur een juridische casus zó voor te bereiden dat één van de teamleden, door middel van een pleidooi, de vakkundige jury weet te overtuigen van zijn gelijk. De twee beste teams zullen het tegen elkaar opnemen in de finale.

Naast het pleiten zullen er ook andere leuke activiteiten plaatsvinden. De deelnemers worden getrakteerd op een zeer interessante en leuke workshop snelpleiten. Tevens zal er aan het einde van de dag traditiegetrouw een Meesterlijke Pleitzitting gehouden worden tussen twee vooraanstaande advocaten.

Ook dit jaar belooft  het weer een fantastische dag te worden die je niet mag missen. Wij hopen jullie dan ook allemaal op 21 februari 2008 te mogen verwelkomen!

Voor meer informatie: www.magisterjft.nl/nspw