BANNING Advocaten verkrijgt goedkeuring ACM voor ontvlechting joint venture Agri Holding

06 juli 2014

BANNING Advocaten heeft IJsvogel Holding B.V., De IJsvogel Groep B.V. en Welkoop Retail Holding I B.V. geassisteerd bij de verkrijging van goedkeuring van de ACM voor de ontvlechting van de joint venture Agri Holding. Agri Retail (onderdeel van Agri Holding) is franchisegever van de winkels van Welkoop en Boerenbond. De aandeelhouders van Agri Retail hebben besloten het gemeenschappelijke bezit binnen Agri Retail verder te ontvlechten.

De IJsvogel Groep wordt eigenaar van het merk Boerenbond en zal dit in de 72 Boerenbondwinkels blijven gebruiken. Agri Retail, dat na de ontvlechting volledig eigendom is van Agrifirm en AgruniekRijnvallei, blijft alleen het merk Welkoop voeren. De huidige Boerenbondwinkels die eigendom zijn van Agrifirm worden omgezet naar Welkoop. Met de 17 onafhankelijke Boerenbondwinkels van de Abfar lopen besprekingen op welke manier zij in dit proces willen deelnemen.

Het Agrifirm concern is actief in de veehouderij, de akkerbouw en de tuinsector. Daarnaast is het Agrifirm concern exploitant van een aantal winkels op het gebied van tuin, dier en hobby. Het IJsvogel concern exploiteert een groothandel en heeft tevens een aantal winkels op het gebied van dierproducten, tuin en hobby. BANNING Advocaten heeft ACM weten te overtuigen dat er na de transactie nog voldoende concurrentie overblijft.

Klik hier voor het persbericht van Agrifirm.

Klik hier voor het persbericht van de ACM.

Meer weten? Mail vrijblijvend met Silvia Vinken (LinkedIn hier en website hier) of mail met Minos van Joolingen (LinkedIn hier en website hier)

Op de hoogte blijven? 

Download hier onze eBooks en nieuwsbrieven.

)