Atrium heeft terecht ontbonden: miljoenenschade afgewend

expertise:

Intellectueel Eigendomsrecht

nieuwsbrief:

Wilt u meer weten over dit onderwerp, schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

30 juni 2016

De rechtbank Oost-Brabant deed deze week uitspraak in de door de Portugese IT-leverancier Alert aangespannen procedure tegen de Nederlandse ziekenhuizen Jeroen Bosch in Den Bosch, Bernhoven in Veghel, Atrium in Heerlen en de apotheek ZANOB. De drie ziekenhuizen en de apotheek sloten in 2008 en 2009 overeenkomsten met Alert voor de invoering van een elektronisch patiëntendossier (EPD) en een ict-systeem genaamd ZIS. Centraal stond de vraag of de ziekenhuizen de overeenkomsten met Alert mochten ontbinden na diverse problemen met de software en de planning. De rechtbank oordeelde dat de ziekenhuizen dit mochten doen. 

BANNING, meer in het bijzonder IT-advocaat Lidia Ritzema heeft de belangen van Atrium in deze procedure met succes behartigd. De rechtbank heeft geoordeeld dat Atrium de overeenkomst met Alert terecht heeft ontbonden en de (nog vast te stellen schade) op Alert kan verhalen. Atrium heeft bovendien anders dan Alert had betoogd geen geheimhoudingsverplichting geschonden.

Klik op deze link om de uitspraak te lezen.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Lidia Ritzema of een van de andere specialisten van de sectie IE, IT & Privacy.