Specialist

mr. M.O. (Marcus) de Bont

Specialist

Marcus de Bont is opgegroeid in Duitsland en is in 1992 afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Hij is sinds 2001 werkzaam bij BANNING, vanaf 2006 als partner.

Marcus heeft de Grotius specialisatieopleiding Arbeidsrecht afgerond en geeft met Jan-Willem de Tombe leiding aan de sectie Arbeidsrecht van BANNING. Marcus richt zich op het volledige speelveld van het Arbeidsrecht. Dit varieert onder meer van individuele ontslagzaken tot de harmonisatie van arbeidsvoorwaarden, medezeggenschap, reorganisaties, (collectieve) arbeidsovereenkomsten en -voorwaarden, concurrentiebedingen, (statutair) directeuren en managementovereenkomsten. Daarbij adviseert en procedeert hij voor bedrijven, instellingen en executives.

Marcus fungeert ook als sparringpartner van directies en HR afdelingen rondom strategiebepaling. Hij maakt deel uit van het bestuur van BANNING, is lid van de Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten Nederland, de Deutsch-Niederländische Rechtsanwaltsvereinigung (DNRV) en is arbiter bij de KNVB.