Specialist

mr. J.B.M. (Jan-Berend) Möller

Specialist

Jan-Berend heeft 13 jaar ervaring in het ondernemingsrecht, met name in de fusie en overnamepraktijk. Hij is gespecialiseerd in overnames (zowel aandelen als activa/passiva transacties), private equity transacties en joint ventures. Daarnaast heeft hij ervaring met corporate governance en compliance vraagstukken.

Hij treedt veel op voor (inter)nationale ondernemingen die betrokken zijn bij een overname van een Nederlandse doelwit- of houdstervennootschap of bij internationale transacties met een Nederlandse component. Daarnaast staat hij regelmatig (internationale) private equity partijen bij.

Ook heeft hij ruime ervaring met het opzetten van en adviseren over joint venture structuren en heeft veel belangstelling voor de wijze van vastleggen van de machtsverhoudingen binnen een onderneming. Ten slotte adviseert hij met enige regelmaat cliënten over uiteenlopende (ondernemingsrechtelijke) onderwerpen zoals bijvoorbeeld corporate governance, het structuurregime, problematiek rondom zogenaamde 403-verklaringen en het nemen van maatregelen ter voorkoming van corruptie.

Jan-Berend is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (bedrijfs- en commercieel recht) en heeft cum laude de postdoctorale specialisatieopleiding “Fusies en Overnames” gevolgd aan de Grotius academie.

Hij is is onder andere lid van de Association Internationale de Jeunes Avocats, de Vereniging voor Corporate Litigation en de Interpacific Bar Association.

Jan-Berend spreekt Nederlands, Engels en Duits.