mr. E.J.C. (Evert) van Gelderen

Advocaat

Evert van Gelderen is advocaat intellectueel eigendom. Hij studeerde in Utrecht af in twee richtingen; in het privaatrecht met een specialisatie in het intellectuele eigendomsrecht en in het economisch bedrijfs- en publiekrecht. Evert is specialist op het gebied van het auteursrecht, merkenrecht, handelsnaamrecht, modellenrecht en portretrecht. Hij adviseert onder meer over de bescherming van namen en producten, procedeert over merken en counterfeit en stelt exploitatie- en licentiecontracten op. Hij staat nationale en internationale ondernemingen bij uit verschillende branches, onder meer in de mode & cosmetica, speelgoed, automotive en huishoudelektronica.

Tot zijn overstap in 2016 was Evert partner bij De Gier | Stam & Advocaten in Utrecht, waar hij bijna 15 jaar verantwoordelijk was voor de sectie intellectuele eigendom. Verder geeft Evert regelmatig lezingen op zijn vakgebied, is hij lid van de kernredactie van IE-forum en regelmatig te gast bij BNR nieuwsradio. Evert is ondernemend, vakkundig, mensvriendelijk en open-minded.

Evert is actief lid van verschillende vakverenigingen: International Trademark Association (INTA), de Vereniging voor Auteursrecht en de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM).

Lees meer
Gespecialiseerd in:
Rechtsgebieden