mr. E.C. (Elise) Menkhorst

Advocaat

Elise Menkhorst heeft aan de Universiteit Leiden zowel de master ondernemingsrecht als civiel recht gevolgd en is in deze laatste richting afgestudeerd. Al tijdens haar studie heeft zij zich gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht. Ook volgde zij een half jaar lang vakken op onder andere dit gebied aan de University of California, Hastings College of the Law. Elise adviseert en procedeert over complexe en grensoverschrijdende zaken op het gebied van het intellectueel eigendomsrecht. Vanaf 2010 deed zij dat als advocaat bij het IE/IT-nichekantoor De Gier | Stam & Advocaten in Utrecht, waar zij daarvoor al een aantal jaar als juridisch medewerker aan was verbonden. In 2016 maakte zij de overstap naar Banning.

De kennis van Elise strekt zich uit tot de rechtsgebieden die verband houden met het beschermen van producten en formats (door middel van het auteursrecht, modellenrecht of slaafse nabootsing) en het beschermen van namen (zoals handelsnamen en merknamen). Ook houdt zij zich bezig met het beoordelen van de toelaatbaarheid van reclames.

In haar adviezen is zij helder en pragmatisch, zodat men op basis daarvan een weloverwogen beslissing kan nemen over het vervolg van een zaak. Sommige van haar procedures haalden nationale bekendheid, waaronder de oranje voetbaljurk die ook door de “Bavariababes” in het stadion van Zuid-Afrika werd gedragen en een procedure tegen RTL over het verbod een televisieprogramma uit te zenden.

Lees meer
Gespecialiseerd in:
Rechtsgebieden
Sectoren