Start-up PAVA wint met AI-oplossing voor de ouderenzorg felbegeerde prijs bij pitch-event See you in Court

18 juni 2024

Op 18 juni 2024 vond de tweede editie van See you in Court plaats; het Bossche pitch-event voor start-ups met een knipoog naar de rechtbank. Zes verschillende start-ups kregen de kans om hun innovatieve business case te presenteren aan een driekoppige jury en divers publiek. Met een fantastisch prijzenpakket op het spel hielden de zes deelnemers in slechts drie minuten hun ‘pleidooi’. Twee start-ups werden geselecteerd voor de finale, “het hoger beroep”. Na beraad kwam de jury met de uitspraak: PAVA is de winnaar van See you in Court 2024. Hiermee ontvingen zij de felbegeerde cheque, die zij kunnen verzilveren voor één jaar lang juridisch advies door Banning Advocaten (met een maximum van 50 uur), het Tilaa Talent Fonds t.w.v. € 10.000,- (gedeeltelijk financieel, gedeeltelijk in de vorm van producten/diensten) en een jaar lang een gratis flexwerkplek in een community pand van de BIM.

Bij binnenkomst in het historische, voormalige Paleis van Justitie, daar waar See you in Court 2024 gehouden werd, laat de juridische knipoog zich in veel aspecten van het event zien. De start-ups pitchen in toga, het publiek neemt plaats in de voormalige rechtszaal en ook wordt iedereen in de zaal opgeroepen te gaan staan voor de “edelachtbaren” bij binnenkomst van de jury.

“Bodemprocedure”

Dagvoorzitter Rudy van Beurden opende dit event aangevuld met een welkomstwoord door Jan-Willem de Tombe van Banning Advocaten, Maurice Horsten van de BIM en Henny Hilgerdenaar van Tilaa. Vervolgens nam het publiek plaats in de voormalige rechtszaal, waar de zes deelnemende start-ups met gezonde spanning klaarstonden voor het houden van hun pitch. In drie ronden “pleitten” steeds twee van de zes deelnemers in drie minuten voor hun eigen business case: “de bodemprocedure”. De pitches liepen uiteen; van milieuvriendelijke oplossingen, innovatieve ideeën in de maritieme sector tot high-tech lockers voor tijdens het uitgaan. Met het tikkende geluid van de klok wisten alle zes de start-ups hun concepten vol bevlogenheid en overtuiging te presenteren. De juryleden, bestaande uit voorzitter Minos van Joolingen, Arjen Heeres en Henny Hilgerdenaar, kregen hierna de mogelijkheid om kritische vragen te stellen.

“Hoger Beroep”

Na “de bodemprocedure” ging de jury in beraad over de finalisten. Het publiek kon door middel van een stembiljet een adviserende stem uitbrengen voor de start-up die in hun ogen door moest gaan naar het hoger beroep. Start-ups PAVA en SymbioMatter, beide met uiteenlopende, maatschappelijk verantwoorde oplossingen, gingen met elkaar de strijd aan. In hun finalepitch kregen zij ieder nog drie aanvullende minuten de tijd om de jury te overtuigen, want waarom moest juist hun business case winnen? De spanning was om te snijden!

PAVA wint See you in Court 2024 met (ouderen)zorgoplossing

Rond 17:45 was er witte rook. De jury deed uitspraak: PAVA is dé winnaar van See you in Court 2024. Femke Delissen, de afgevaardigde van PAVA, bleek een geboren pleiter en wist de jury te overtuigen van de potentie van PAVA, een softwarebedrijf dat slimme WiFi-sensoren gebruikt die de gezondheid en veiligheid van ouderen in de verpleeg- en thuiszorg bewaken op een niet-invasieve manier, terwijl hun privacy gewaarborgd wordt. Hun technologie maakt gebruik van AI om bewegingen, slaappatronen en valincidenten te detecteren en analyseren, waardoor zorgverleners tijdiger kunnen ingrijpen. Hiermee wordt druk op zorgverleners verlaagd en houden ze meer tijd over het bieden van duurzame, specialistische zorg en aandacht op persoonlijk niveau. PAVA gaat het prijzenpakket gebruiken om hun business model verder uit te werken en te kunnen implementeren.

See you in Court is een initiatief van BIM, Banning Advocaten en Tilaa.
Mede mogelijk gemaakt door Rabobank, JADS, Avans & HAS