BANNING N.V. is een onafhankelijk, gespecialiseerd advocatenkantoor met nationale en internationale clienten en praktijk.

BANNING is een onafhankelijk en gespecialiseerd advocatenkantoor met nationale en internationale cliënten.  

BANNING bestaat al sinds 1965. De kracht van ons kantoor ligt in de combinatie van hoge kwaliteit, gedreven en enthousiaste advocaten en een interessante tariefstelling. Wij geloven in hard werken maar ook in plezier in ons werk.

Lees meer


Gezin bij echtscheiding liefst buiten de rechtbank houden

Door collega’s is de Bossche advocaat Louis Zonnenberg uitgeroepen tot meest gewaardeerde familierechtadvocaat. “Over een echtscheiding procederen is de minst goede keus.”

Lees hier het gehele artikel, gepubliceerd in het Brabants Dagblad van 16 maart 2015.

 


Interview over cassatie met o.a. Marc Janssen in Mr. Magazine

Sinds ruim twee jaar kunnen ook niet-Haagse advocaten procederen bij de Hoge Raad. De civiele cassatiebalie staat open voor iedere advocaat, maar de eisen zijn zwaar. 

Lees hier het volledige artikel, gepubliceerd in Mr. Magazine maart 2015.

 


Louis Zonnenberg te gast bij Radio 1: OVT

Op zondag 22 februari jl. was Louis Zonnenberg te gast bij Radio 1, het programma OVT. Een programma over de onvoltooid verleden tijd, met dicussies, reportages en ooggetuigenverslagen. 

Luister hier naar het gesprek over "Alimentatie in het heden en het verleden".

 


Praktijkboek 'Uitgifte van grond in erfpacht'

Erfpacht leek een aantal jaar uit de gratie te zijn. De stagnerende verkoop van bouwkavels en de lastige liquiditeitspositie waarin sommige bedrijven verkeren, hebben er echter toe geleid dat het erfpachtinstrument tegenwoordig weer volop in de belangstelling staat. Het uitgeven van grond in erfpacht is immers een interessante optie om de financierbaarheid van vastgoedontwikkelingen te verbeteren, omdat de totaal benodigde financiering bij de start van een project lager ligt. Daarnaast biedt het erfpachtrecht bedrijven de mogelijkheid om de gronden onder hun opstallen te verkopen met behoud van het gebruiksrecht van de gronden. Op deze manier kunnen bedrijven additionele geldstromen genereren die weer kunnen worden geïnvesteerd.
 
Het praktijkboek ‘Uitgifte van grond in erfpacht’, speelt in op deze ontwikkelingen. Het behandelt nagenoeg alle juridische, financiële en fiscale onderwerpen die aandacht verdienen bij de uitgifte van grond in erfpacht.
 
Paula Kemp en Martijn Jongmans van BANNING zijn beide auteur van het praktijkboek.
 
Het praktijkboek 'Uitgifte van grond in erfpacht' is verkrijgbaar via uitgeverij Berghauser Pont. Klik hier voor meer informatie.
 

 

Louis Zonnenberg - Meest gewaardeerde advocaat personen- en familierecht

Blogs

In onze blogs schrijven onze advocaten over actuele ontwikkelingen die voor u van belang kunnen zijn.

Naar de blogs

Nieuwsbrief

Wilt u zich inschrijven voor één van onze nieuwsbrieven? Klik hier.